Hälsopartiet

Nykläckt parti poppar upp strax innan valet, som tilltalar mig på de flesta områden. Läs Hälsopartiets egna ord, ur Alternativjournalen samt ur Blueshift.

Har aldrig haft så svårt att bestämma mig inför ett val som detta. De som verkligen får möjlighet att regera är sedan länge genomruttna och de som verkligen känns bra kommer rösträknarna inte ens presentera korrekt valresultat-siffror för, eftersom det står skrivet i lagen att landets Länsstyrelser inte är skyldiga att räkna röster som inte är av betydelse för valutgången.

Vid EU-valet slog rösträknarna helt sonika ihop godtyckligt antal röster till en röst, tog bort personröster lite hur som helst och presenterade resultatsiffror som om de var korrekta – istället för att sanningsenligt upplysa medborgarna om att dessa siffror i många fall var inkorrekta. Valfusket står så att säga inskrivet i svensk lag.

Ser inte fram emot sorgedagen i morgon då svenska folket kommer rösta för fortsatt förstörelse av vår fantastiska möjlighet att, trots all mänsklig rasering hittills, kunna leva ett kreativt, hälsosamt och utvecklande liv i fred med våra grannar.

Varje torsdag morgon dimper Kyrkans tidning ner i min brevlåda eftersom jag sitter i Kyrkofullmäktige samt i Stiftet. Deras ledarartikel så här inför valet hade rubriken ”Alla väljares lika värde” med ett stort foto på glada vänsterpartister och sossar i full färd med att dela ut valsedlar till sina icke ont anande väljare. I vanlig ordning handlade ledaren om kyrkans smutskastning och hatkampanj mot sverigedemokrater.

Kyrkans tankesätt står i symbios med 7-klöver/Bonnier-hjärntvätten. Staten och kyrkan har separerat på pappret, men vad jag förstått är stat/kyrka i praktiken ETT. Makten ska väl koncentreras för att kunna hjärntvätta/kuva effektivt.

Varför jag tar upp det så här dagen före valet är för att jag som sagt är mycket tveksam till hur jag ska lägga min röst. Lägger jag min röst på nykläckta Hälsopartiet kan jag vara säker på att det är en bortkastad röst vad gäller maktfördelningen som sedan ska sko sig på oss skattebetalare och fortsatt rasera landet.

Den gamla ilskan mot vår skendemokrati vaknade dock till liv när jag läste kyrkans hatkampanj mot SD i beskriven ledare igår och den spontana reaktionen blev – lägg din röst på SD igen för att visa att vi genomskådat bluffen och inte låter mediafamiljen Bonnier/7-klövern/kyrkan hjärntvätta oss längre! Att vi genomskådat att syftet med dagens massinvandring verkar vara raserad arbetsrätt för att finanseliten ska kunna bli allt rikare och växande kriminalitet som domstolarna livnär sig flott på (en rättegång kostar skattebetalarna i snitt några 100 000 kronor). Raserad välfärd och en skola i botten ser ut att ha blivit resultatet och det i sin tur leder till en knäckt (se hälsostatistiken för våra barn och unga), kuvad och därmed lydig befolkning. Detta är inga teorier, det är svensk verklighet av idag.

Röstar jag med hjärnan röstar jag nog SD, men röstar jag med hjärtat röstar jag nog Hälsopartiet. Det tråkiga är att alla dessa småpartier med sina mänskliga visioner är lika upptagna av det gamla konkurrenstänket som övriga. De små vägrar samarbeta i sann ego-anda. De slåss som alla andra istället för att t.ex. gå samman under det nykläckta Valsamverkanspartiet, ett utmärkt initiativ för att komma över 4%-spärren.

Glöm inte att fotagrafera din valsedel om du lägger din röst på ett litet parti, så kanske rösträknarna i framtiden respekterar din röst istället för att kasta den.

Och nästa gång du hör kyrkklockan ringa så kanske det inte alls gäller spridandet av Kristi budskap. Kyrkklockans klang kan lika gärna gälla störande av lagligt torgmöte med polisens tillstånd. Kyrkan ser det som sin uppgift att störa/hindra den demokratiska rättigheten för människor vars åsikter de ogillar.

Detta inlägg publicerades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Hälsopartiet

 1. Alla dessa småpartier som inte valsamverkar sig över 4% är inte effektiva. Vetenskapliga partiet är ett undantag. Men endast ett parti med hjärna räcker inte långt.

  Gilla

 2. mickevennstrom skriver:

  Som vanligt Cornelia, är din analys av läget, helt enkelt underbar. Det som slår mig, det är hur lätt du har för att beskriva det vi andra ser, men inte kan beskriva. Blir avundsjuk på den förmågan, det är ju inte en förmåga man kan läsa och lära sig till, det liksom sitter bara där.

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Tack igen Micke! Fast att det bara sitter där stämmer inte riktigt 😉 – det är arbete att få fram bilderna och tankarna jag haft och vaknade med tydligt i morse, men det arbetet har kanske mognat genom många års utbildning och arbete inom språkområdet – och det är inspirerande och liksom roligt 🙂

   Gilla

 3. Jiri Klokocka skriver:

  Har vi tur, så kommer Hälsopartiet över fyraprocentsspärren vid nästa val. Jag känner väldigt många som direkt jublar över deras partiprogram. Målgruppen är stor! Vad som behövs är marknadsföring. Själv hjälper jag till här: http://privat.bahnhof.se/wb109311/jiri/blog/aktuellt.htm

  Gilla

 4. Pingback: Rapportera valfusk | corneliadahlberg

 5. Pingback: Svenska kyrkan | corneliadahlberg

 6. Malin Eriksson skriver:

  Hej
  Det var en intressant diskussion. Har funderat på att starta ett parti men känt mig nedslagen av 4%-regeln. Hur går en valsamverkan till och finns det fler intresserade?

  Gilla

 7. corneliadahlberg skriver:

  Ja absolut Martin, jag kraftsamlar! Har lämnat Populisterna efter seriöst försök att få det att växa. Obs jag lyssnade på ditt råd 😉 Är nu inne på nya tankar inspirerad delvis av Hans Lysglimts parti utan partistyrelse. Ska formulera tankarna mer exakt framöver och ska bli spännande att höra din åsiktt då!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.