Svensk sjuk vård

Från Kalle Hellberg

50 000 administratörer inom svensk sjukvård, en på var tredje läkare-sköterska! Det är verkligen inte sjukvård, det är sjuk vård!

https://newsvoice.se/2019/09/dubbelkommando-svensk-vard/

Vardens-kommandocentral-illu-TorstenSandsrtom-696x533

“Antalet sjukvårdsadministratörer i hela landet är idag så många som c:a 50,000, dvs ungefär en på var tredje läkare/sköterska på vårdsidan. Under de senaste tio åren har administrationen inom vården ökat med omkring 36%, medan själva vårdpersonalen endast ökat blygsamt”.

Tänker angående det på János Lévais kommentar igår:

”Orsakerna till det romerska imperiets undergång har varit ett omdebatterat ämne i hundratals år. Historiker har ofta pekat på en kombination av militära och politiska omständigheter, såsom invaderande barbarfolk och ineffektiv administration och epidemi.

Men vi lärde oss ingenting och vi gör samma misstag gång på gång!”

Ett många år gammalt exempel (hur ser siffran ut idag?) ur novellmanifestet Gräsrotsrevolt:

”En svensk läkare som arbetade i Darfur berättade att han där hinner med hundra konsultationer på samma tid som han i Sverige behöver för tio patienter. Skillnaden beror inte på lägre kvalitet eller säkerhet i behandlingen, som du kanske tror, utan skillnaden beror på det svenska kravet på kontroll i form av dokumentation. Till vilken nytta? Som du ser sker det inte för patientens bästa. Det vore naturligtvis mycket bättre om fler patienter fick vård till samma summa, kvalitet och säkerhet, det är ju patienterna som betalar (vissa i alla fall).

Politikerna är dock inte intresserade av att skattebetalarna ska få ut så mycket som möjligt av sin insats, utan de är intresserade av en växande gärna ogenomtränglig kontrollapparat med växande antalet anställda och fram för allt växande löner till sig själva. Det kan de naturligtvis inte säga högt varför de glatt fortsätter att ljuga.”

Dg323hOUEAACRka

Detta inlägg publicerades i Övrigt, Vård o Miljö. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Svensk sjuk vård

  1. hllviken skriver:

    Superintressanta synpunkter på Sverige

    Gillad av 2 personer

  2. hllviken skriver:

    Hoppas att fler än Cornelia förstår tyska 🙂

    Gillad av 2 personer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.