GLAD PÅSK

Filippa och Rigmor värper

Ni som följer min blogg känner till min hönsgård och vad passar väl bättre än att prata om den till påsk 🙂 Kommer ni ihåg Lilla Alma som kläcktes i min hand?

Och fick första frukosten serverad på köksbordet.

Lilla Alma växer och här sitter hon till höger med mamma Blanca och tuppbrorsan, en tajt familj som alltid höll ihop.

Visst ser Alma ut som en höna? En vacker dag börjar i alla fall tuppbror att gala och nu är det bråttom – ej tillåtet med tupp i villaområde så han levereras till väninna strax utanför staden där hans pappa finns – och slaktas. Ordningen är återställd, bara kackel kvar i hönsgården. Men så en morgon några dagar senare öppnar sambon dörren och säger – ”lyssna”. Jag vill inte höra mer och stänger dörren. Alma har blivit tupp… Samma dag levereras hen till samma väninna.

Sorg och glädje hör påsken till.

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till GLAD PÅSK

 1. SasjaL skriver:

  Ja, du/ni handskas med äkta hens …

  Gillad av 4 personer

 2. michaelnilsson228 skriver:

  När du skrev om dina ”hen(s)” Cornelia kom jag att tänka på Kinderägg som egentligen heter Kinder Suprise, och det blev ju en överaskning.

  Du skrev också att ”sorg och glädje hör påsken till” och Jesus dog ju på korset.

  Korset var ursprungligen ett grymt avrättningsredskap som använde för att straffa och döda brottslingar. Det uttryckte mänsklig förnedring, straff och död. Händelserna då Jesus dog på korset var och blev en vändpunkt för vår värld och historia.

  Korset är inte för mig en symbol för död utan för liv, så låt oss fira påsk i ödmjuk tacksamhet över vad Jesus gjort. Låt oss än en gång ta emot hans förlåtelse, nåd och kärlek i våra liv till förvandling. Låt oss jubla och glädjas över Jesu seger över ondska och död till tröst och hopp för oss själva och vår värld.

  Låt oss tändas av kärlekens eld för att dela glädjens budskap med andra. Låt oss fyllas av lovsång och sjunga till hans ära:
  Det finns underbar förlossning i det blod som gjöts en gång. Det finns glädje bortom graven och en framtid full av sång.

  Gillad av 2 personer

 3. Janos Levai skriver:

  Fina ärliga ord och bilder men jag tror vi har valt en andra vägg, ondskan, elände, hat och helvete! Vi väntar på mirakel och ingenting som görs mot ett bättre och mänskligare liv! Och Nej, jag är inte pessimistisk däremot realistisk när man lyckas nå 75 år.
  Jag hoppas på det bästa och förbereder mig för det värsta.

  Gud älskade människorna och vill komma närmare oss. Därför lät han sig själv födas till en av oss. Jesus var på en och samma gång sann gud och sann människa. När Gud själv lät sig dödas, dog han för alla, men uppstod också för alla.
  Därför var påsken för närmare 2000 år sedan tiden då livet och kärleken vann över döden och ondskan. Och det påminns vi om varje påsk sedan dess.

  Amen!
  Hm….

  Gillad av 2 personer

  • corneliadahlberg skriver:

   Jag tror och vill tro att påsken inte bara är en påminnelse om att livet och kärleken vann över döden och ondskan, men att den för alla som tar emot budskapet och strävar efter att förverkliga det ÄR övervinnelse över ondskan och den materiella begränsningen. Michaels ord ”låt oss tändas av kärlekens eld” kommer föra oss dit!

   Gillad av 2 personer

  • michaelnilsson228 skriver:

   Nej Janos, det är inte vi som har valt fel. Det finns personer som inte vill oss väl(jag skriver inte människor, för dom är inga människor).

   Visst är det på många sätt en kamp som pågår – en kamp mellan gott och ont, mellan ljus och mörker, mellan hoppfullhet och hopplöshet, liv och död, en kamp mellan det som är meningsfullt och det som är meningslöst. Jag tänker om en del av det som händer i livet som just meningslöst.
   Den här kampen pågår i våra egna liv. Det är egentligen inte mycket tröst att säga att så har det alltid varit. Jag tror ändå att det måste sägas för att ge våra liv ett sammanhang som är större än vår stund på jorden. Kampen mellan gott och ont sätter inte bara sin prägel på det som sker i oss, utan påverkar i hög grad våra relationer.

   I kampen mot det onda, behöver vi förebilder. Vi behöver berättelser om människor som gått in i den här kampen och faktiskt segrat – människor som bevisat att det går, att det är både möjligt och meningsfullt att göra motstånd. Vi behöver också sagorna med sina berättelser om kampen mellan ont och gott. Vi kan le åt riddaren som kommer på sin häst för att rädda prinsessan, men det är ändå med de här berättelserna vi lever och överlever. Fastän det bara är en saga, så läser vi om bröderna Lejonhjärtas kamp mot draken Kattlas ondska och förlamande eld som om det är den kampen vi är indragna i på riktigt. Vi behöver de här berättelserna för att se att det faktiskt är möjligt att rå på ondskan. Vi behöver smittas av modet att göra motstånd.

   När Astrid Lindgren berättar om bröderna Lejonhjärtas kamp mot Katla och Tengil och hans soldater, så är det i hög grad ett återberättande av Bibelns berättelse om David och Goliat – berättelsen om hur det som till det yttre såg så omöjligt ut blev till något i högsta grad möjligt. Det Bibeln berättar är hur David vände detta att han var mindre än Goliat till sin fördel. Han utmanade Goliat genom att ta av sig den rustning hans vänner hängt på honom. Han tog det han hade när han vaktade fåren. Han tog en käpp och några stenar för slungan. Det var allt och det visade sig vara nog.

   Bibeln återkommer ofta till hur det som ser så litet och begränsat ut rymmer nästan oändliga möjligheter. Vad Bibeln vill åt, det är våra föreställningar om att det som är litet inte är så mycket att räkna med. Att störst alltid går först. Att det bara är den som har stora resurser som kan göra skillnad. Berättelsen om David visar hur fel vi har och att detta ger oss alla en roll i kampen mot ondskan.

   Jag tänker att den här kampen i grunden handlar om det Bibeln också talar om som att välja livet. Det finns en kraft – en nästan oändlig kraft – i detta att vi bestämmer oss för att stå upp för livet. Att höra oss själva säga att det är detta jag vill. Det är då vi, med bilden av Davids kamp med Goliat, tar ett kliv framåt i kampen mot ondskan. Vi signalerar att vi inte tänker vika undan. Att vår tilltro till livet är större än vår uppgivenhet inför ondska och bråd död.

   Kampen mot ondskan handlar inte bara om hur vi personligen förhåller oss utan att vi också väljer att gå samman med andra. När vi söker oss tillsammans så är det en handling av motstånd, därför att det onda alltid är ute efter att splittra och söndra. Jag tänker att det är som när ett rovdjur gör en attack mot en flock djur. Strategin är att skrämma och splittra flocken för att kunna isolera sitt byte. Ofta är det det djur som är svagast som inte hinner undan när alla rusar iväg som blir ett lätt byte för ett stort rovdjur.

   Det spelade roll när vi var många som för ett par veckor sedan mötte upp i olika städer för att säga att ”Vi har fått nog”. Det gjorde skillnad att komma tillsammans istället för att vi var och en satt hemma och muttrade och knöt näven för oss själva. Det värsta som kan hända vårt Sverige är att rädslan får oss att hålla oss borta från gator och torg. Det som då sker är att vi ger ondskan fritt spelrum.

   New World Order, globalism, olika namn på samma sak, men vad menar man och vad handlar allt detta om. Söker man på nätet om New World Order eller globalism så får man fram enormt många svar och massor av olika förklaringar och teorier om vad det är. En del pratar om NWO som något positivt och andra anser att det är något negativt eller rent av en satanistisk agenda, som drivs av individer som drivs av pengar och makthunger och inte bryr sig om vanligt folk. Sanningen är att denna agenda är sann och pågår i ful styrka utan att en majoritet märker vad som sker eller ännu värre ifrågasätter inte saker och ting. En orsak till att många inte inser vad som händer är att man för denna agenda i etapper så man inte ska märka av försämringar utan hela tiden anpassa sig efter den rådande situationen.

   För att få oss att följa deras agenda så använder de olika sätt att manipulera oss. Det gör man genom att medvetet genom att bryta ned motståndet och sedan få oss att se deras mål som lösning; problem – reaktion – lösning. De vill ofta få oss att anse att deras fiender är våra fiender och de vill få oss att tro att saker som de vill få bort är något skadligt för oss eller naturen som fossila bränslen som de vill få oss att tro påverkar klimatet. Medan de samtidigt inte bryr sig om det som verkligen är ett problem eftersom detta inte ligger i deras agenda.

   Ett bra exempel på denna manipulation är om klimatet, något som i sig har sina rötter i denna moder jords dyrkande religion. Ett annat sätt som de utnyttjar för att få igenom sin agenda är via lagar och regler både internationellt som nationell basis, då de kontrollerar vårt rättssystem. Eller att man i sociala medier stänger ner personer och organisationer som säger saker som de inte vill att vi ska få reda på. Då utnyttjar man ofta lagar eller påtryckningar ifrån statliga eller privata organisationer som företag eller icke statliga organisationer. Vilket är något som man märker allt oftare när personer stängs ner, oftast kristna och konservativa eller bara personer som är kritiska på vad som händer i världen eller i deras närhet.

   Ett bra exempel på det är alla problem med immigration och de brott dessa begår något som inte intresserar dessa personer. Massimmigrationen är en del av denna agenda och tjänas som syfte att dela upp folket i grupper och skapa hat som flera av deras agendor har. För att få igenom sin agenda så arbetar de genom att direkt lura och manipulera folket. De utsätter folk för terror, krig, fattigdom, massimmigration, brottslighet av alla sorter samt korruption etc. Med målet att man vill få folk att angripa deras eller globalisterna fiender samt omstrukturera länder framför allt de västliga så att de inte utgör ett hot emot agendan.

   Man kan se hur man arbetar för att centralisera makten i världen. Vi hör hur ledare runt om i världen pratar om att vi behöver globalism, mer samarbete mellan nationer. För att lösa alla i många fall påhittade eller skapade problem som finns i världen som klimatkris, fattigdom, socialrättvisa etc. De anser att den enda lösning är att alla länder löser detta gemensamt sedan har vi fri handel som vi hela tiden får höra hur bra den är, men sanningen är att den slår bort många vanliga människors inkomstmöjlighet oavsett om det är ett fattigt eller rikt land.

   Eller att företagen beter sig som de gör med närmast obegränsad girighet och att de även suger ut naturresurser eller utnyttjar fattiga. Sedan så har vi alla korrupta och inkompetenta politiker som man undrar hur de kom till makten. Men allt detta tjänar bara dess agenda, för vad är inte bättre än att köra ned vårt nuvarande system både ekonomiskt, politiskt och alla samhällsfunktioner om man vill byta ut allt det nuvarande med något nytt. Det är något vi ser allt mer hur vårt samhälle, man upplever att hela samhället sakta men säker förfaller, som att skolan, sjukvården, pensionerna, rättsväsendet inte fungerar. Detta är något man kan se hända i alla länder i hela världen.

   Målet är att få ett samhälle att kollapsa, när man får en kollaps i samhället så kommer folk att begära snabba förändringar och ofta ge upp friheter som man annars inte skulle göra, framför allt i vårt utvecklade samhälle där vi har vant oss med en hög livsstandard. Så man kommer att offra sin frihet bara man får mat, husrum och säkerhet, även det skulle tvinga oss att leva i ett totalitärt system. För valet är det eller misär, fattigdom eller något ännu värre att dö av svält och krig. Då har man nått sitt mål med att sänka levnadsstandarden i de rika länderna.

   Hur kan vi försvara oss emot denna agenda. Det är att man måste läsa böcker från dessa personer, för man måste lära sig hur de tänker och agerar för att på så sätt kunna skydda sig, men det har ingen betydelse om man inte får med sig andra i att söka rätt fakta och ställa rätt frågor och se saker med öppna ögon och inte bara följa efter. Av egen erfarenhet så har jag ofta tvingats att inse att jag har haft helt fel och ändra åsikt, det jag trott vad rätt och sant har ofta visat sig vara en ren lögn och bluff. Det handlar också om att inte låsa in sig, utan söka efter fakta som inte alltid stöder ens åsikter. För egentligen handlar det om att allt måste passa ihop som i ett pussel och är man inte bered på att helt tänka om när det behövs så kommer man aldrig att kunna komma fram till vad som är sant.

   Globalism eller NWO tjänar ett syfte för att nå deras mål och deras metoder kan man göra en mycket lång lista av. För de som ligger bakom denna vet allt om oss och hur de kan lura oss, vilket inte är så svårt, för mänskligheten är så lätt att manipulera och det är våra känslor som är vår svaghet. Kristna även om många som inte är troende ses som fiender till i deras gud och står i vägen för denna agenda New World Order som de arbetar för att få till. Globalisterna tjänar satan och hatar allt med kristendom och kristna som de måste röja undan för att deras New World Order ska kunna komma att uppfyllas.

   Bill Gates – mannen som ger globalismen ett ansikte är inte ond för att han är rik eller för att han är jude eller för att han har borgerliga kulturvärderingar. Han är en genomond man för att han är en politiskt korrekt globalistisk oligark, och ingår i ledningen för New World Order och för den internationella monopolkapitalistmaffian samt alla djupa staters yttersta uppdragsgivare.

   Motsatsen och absoluta motpolen till Bill Gates var den superrike svenske nationellt sinnade patrioten och filantropen Ingvar Kamprad(IKEA). Han hade ingen dold agenda och han gick ingen annans ärenden. Honom kan Sverige vara stolt över i alla tider.

   Jag gilla det du skrev, Janos: ”Jag hoppas på det bästa och förbereder mig för det värsta”.

   Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.