Jag vädjar om er hjälp…

… säger Olle Ljungbeck:

Jag hennes man Olle Ljungbeck (90 år) vädjar om er hjälp att få Strokeenhetens verksamhetschef Stefan Soneberg att berätta sanningen om min hustrus hemska död på Gävle sjukhus. Jag har bett honom tala om när, var, hur olyckan inträffade och sedan ledde till hennes död, men han vägrar. Sannolikt är det för att han är ansvarig för detta. (Anställd vid enheten har verifierat att enheten var vållande men inte vågat berätta av rädsla för Soneberg). Han har för övrigt förbjudit personalen att yttra sig om händelsen.

Troligen vill Soneberg inte berätta därför att han är den ytterst skyldige till hennes död.

Jag vet inte hur länge till jag klarar denna ovisshet. Jag ligger sömnlös varenda natt och kan inte få det skedda ur hjärnan. Det kan jag möjligen när jag fått sanningen. Han vägrar göra någon Lex Maria anmälan trots att Anna-Grethas död måste vara en självklarhet för en sådan.

Jag har bett honom gång på gång att berätta sanningen men han vägrar.

Hur kan det vara möjligt att man får hemlighålla orsaken till hennes död inte minst för de närmast anhöriga? 

Sedan första reportaget i lokaltidningarna har fyra personer ringt mig och berättat om liknande händelser för anhöriga till dem.

Detta borde väl vara en händelse där media borde göra allt för att få fram sanningen.

Jag ber er alla rubricerade att hjälpa mig att få fram sanningen. Själv är jag helt slut av sorg men också av vrede över att inte få fram sanningen.

Den som kan påverka att sanningen kommer fram är själv medskyldig om denne inte bryr sig.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

Min kommentar: Tragiskt och jag lider med Olle! – men jag är tyvärr inte förvånad, av egen erfarenhet, i vårt av korrumption genomsyrade politiskt styrda system.

……………………………………………………………………………………………….

Vi fortsätter med av agendamedia tystade förhållanden:

Storbritanniens regering bekräftar att vaccinerade står för 91 % av alla dödsfall i Covid

Via The Expose

”Den brittiska allmänheten har varit distraherad under de senaste veckorna med non-stop nyheter om Boris Johnsons avgång som Storbritanniens premiärminister, spekulationer om vem som kommer att ersätta honom och domedagsscenarier över en tvådagars värmebölja som nu är över.

Men medan mainstreammedia hade allmänhetens uppmärksamhet fokuserad på ovanstående, publicerade den brittiska regeringen tyst en rapport om Covid-19-dödsfall.

Den rapporten avslöjar att sedan början av 2022 har den vaccinerade befolkningen stått för över 9 av 10 Covid-19-dödsfall i England, och chockerande 91% av dessa dödsfall har varit bland de trippel-/fyrdubbelvaccinerade.”

Kalle Hellberg försökte i våras få Folkhälsomyndigheten att svara på frågan vid vilken tidpunkt en nyvaccinerad räknas som vaccinerad eftersom det visat sig att myndigheten anser de nyvaccinerade vara ovaccinerade en vecka ”eller mer” efter att den faktiska vaccinationen genomförts. Ja, du läste rätt ”ELLER MER…” Imponerande vetenskap, eller hur?

Det visade sig vara omöjligt att få ett rakt svar, efter många försök, till en början mycket vänliga, sist med hjälp av kraftuttryck. Det gäller väl att få så många av dem som avlidit av vaccinet som möjligt att istället räknas som ovaccinerade för att kunna skrämma med höga covid-dödsfall av ”ovaccinerade”. Vi vet ju att alla som avlidit MED covid räknats som avlidna AV covid trots långvariga dödliga sjukdomar som egentlig dödsorsak.

……………………………………………………………………………………

Vi avslutar med Sandor Herold:

”Hälften av de 46 eleverna har haft så mycket social problematik att lärarna har tagit stöd av elev- koordinatorn  med mentorskapet, tiden har inte räckt till för lärarna att delta i möten med BUP eller individ och familjeomsorgen, att ringa och väcka eleverna på morgnarna eller att träffa deras föräldrar varje vecka.”

Ja det står faktiskt så, att ringa och väcka eleverna! Lärarna ringer tydligen eleven för att väcka denna så att vederbörande skall komma i tid till lektionerna.

Man undrar ju vad i h -e gör föräldrarna? Det kanske finns någon kommunal tjänsteman som även ringer den manliga föräldern för att väcka denne så att han kommer i tid ner till det lokala fiket för att dra det första blosset på vattenpipan och träffa likasinnade kompisar eller för att mödrarna skall komma i tid till den skattefinansierade träffpunkten vars syfte är att skingra tristessen i det nya landet.

Jag undrar hur många av er som läser detta också blev väckta av en lärare som ringde hem på morgnarna?

Jag blev det i varje fall inte och inte heller några av mina skolkamrater.

Och inte heller behövde någon av mina lärare träffa mina föräldrar varje vecka för att berätta hur lille Sandor skötte sig och vad han hade hittat på för rackartyg under veckans gång.

Med dagens rackartyg menas att bränna  ner skolan, förnedringsråna svensk elev, våldta eller i bästa fall bara tafsa på svensk flicka, misshandla lärare,

Det måste vara en paradisisk tillvaro att vara s k flykting i dagens Sverige. Inte behöva tänka på sådana trivialiteter som att stå för sin egen försörjning, försörjningsbidraget dimper in på kontot punktligt varje månad precis som barnbidraget samt flerbarnstillägget, bostadsbidraget likaså och nu har ju en kurdisk skräcködla som sitter i riksdagen sett till att dom stackars utsatta och diskriminerade flyktingarna även får 1000 kr mer i s k garantipension vilket naturligtvis svensken som jobbat hela sitt liv kan glömma att få.

Och tydligen så behöver vissa föräldrar nu i Malmö  i varje  fall  inte ens bemöda sig om att väcka avkommorna på morgnarna för det åligger tydligen skolan att göra detta.

Kan man ha det bättre?

Sandor Herold, invandrare som mestadels vaknat av egen kraft”

………………………………………………………………………………………………….

Nej så kan vi inte avsluta, man får ju mardrömmar, vi avslutar det sorgliga reportaget med några bilder från min lilla personliga gräsrotsrevolt i trädgården istället (är sommartid nästan självförsörjande, inte av att äta hönor men ägg och grönsaker, bär och frukt):

Förra årets kyckling Lilla Grå har blivit Tant Grå och lyckades ruva fram 10 kycklingar av 10 ägg!

Sovdags och du ser en enda kyckling bredvid Rigmor, resultatet av 14 ägg i början av sommaren. Men sedan tog alltså ovan hönorna igen det med råge!

Detta inlägg publicerades i Gräsrotstankar. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Jag vädjar om er hjälp…

 1. Pingback: Jag vädjar om er hjälp… - Bloggfeed

 2. Janos Levai skriver:

  Den tragiska historien om Olle Ljungbeck berörde mig djupt eftersom jag hade en liknande upplevelse. Den Hypokritiskas eden gäller inte heller här, och medicinsk sammanhållning verkar råda även här! Jag kan inte hitta en förklaring bara för att säga att Sverige är ett fint land som inte borde få något sådant här att hända!

  Med mitt sista andetag tackar jag ödet för att jag var en man och en gnista av förnuft lyste i min svaga själ. Jag såg jorden, himlen, årstiderna. Jag lärde mig om kärlek, fragment av verkligheten, önskningar och besvikelser. Jag bodde på marken och lyste sakta upp. En dag kommer jag att dö: och hur underbart ordnat och enkelt det är! Kan något annat, bättre, större hända mig? Det kunde inte hända. Jag har upplevt det mesta och det största, mänskliga ödet. Inget annat och bättre kunde ha hänt mig.

  Kram Janos Levai/ ungrare-svenska

  Gillad av 2 personer

 3. corneliadahlberg skriver:

  Mail från Olle till bl a debatt@gd.se, katarina.ekspong@mittmedia.se, jacob.hilding@arbetarbladet.se, torget@arbetarbladet.se, debatt@arbetarbladet.se:

  ”Politiker, varför är ni så snabba med svepskäl för att undvika och komma undan att ställa upp för medborgare som behöver hjälp när de drabbats av kränkningar, bristande vård, (ja tom när ”vård” vid samhällets institutioner lett till döden) av ansvariga inom dessa?

  Sådan svepskäl är ju regel.

  Min hustru dog nyligen på strokeenheten, vid Gävle sjukhus. Vållande var strokeenheten. Detta har jag tydliga bevis på. Men när jag söker er hjälp för att kräva ut ansvar kommer ni hela tiden med svepskäl för att slippa ställa upp. Är det rädslan för att inte bli valda eller är det ren feghet?

  Huruvida jag har rätt i mitt påstående kommer svaren eller inga svar på den här insändaren att visa.
  Om ni inte svarar tycker jag ni omgående bör sluta med att så gott som dagligen skriva spaltkilometer hur ni vill förbättra livssituationen för oss äldre.

  Jag har vårdat min hustru i fyra år. Men när Strokeenheten tog över dog hon en kvalfull död pga att hon inte fick den omvårdnad hon hade rätt till. Med de kunskaper jag nu har om vad som hände vill jag påstå att Strokeenheten varit orsak till hennes död. Jag kallar det mord.

  Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle
  Tel 070-2954307″

  Gillad av 2 personer

  • corneliadahlberg skriver:

   Senaste mail från Olle:

   ”Rätten att få veta sanningen

   De servila svikarna.

   För den statliga och kommunala verksamheten finns ett antal myndigheter och nämnder, som skall övervaka att andra myndigheter följer de regler som regering och riksdag fastställt. Dessa regler innebär oftast att skydda medborgarna från att utsättas för felaktiga beslut eller garantera att de inte utsätts för åtgärder som strider mot lagarna. Vi kan kalla dem tillsynsmyndigheter.

   Exempel på sådana är Skolinspektionen, IVO, Patientnämnden etc., etc.
   De kan utgöras av nämnder med politisk styrning och tjänstemän som utför tillsynen.

   Ofta har såväl politikerna såväl som tjänstemännen en bakgrund gentemot de som de skall utöva tillsyn över, som brister såväl utbildningsmässigt som vad gäller självförtroende och erfarenhet . Tex ofta låg utbildning eller ingen alls. De är ofta statusberoende och kommer av denna anledning ofta i underläge.
   Detta gör att de ofta kommer i ett underläge mot dem de skall kontrollera. T ex läkare, jurister etc. Förhållandet till dem de skall övervaka ger därför ofta intryck av servilitet såsom underdånighet, undfallenhet etc. Deras stöd till dem som de enligt reglementet skall stödja är därför ofta obefintligt.

   Jag har själv ett exempel på detta. För en tid sedan avled min hustru av orsaker som vållats då hon vistades på Strokeenheten på Gävle sjukhus. Jag begärde efter olyckan, som ledde till hennes död att få tala med verksamhetschefen på enheten jämte några av dem som haft hand om tillsynen av henne när olyckan skedde.

   Detta vägrades jag emellertid av verksamhetschefen. Svaret jag fick var detta,”Jag noterar ditt önskemål att få kontakt med och av personal höra vad som hände. Men det kommer jag inte att hörsamma. Har Du frågor eller funderingar som vi inte kan svara på direkt så kan vi så klart återkoppla dem till personalen efter mötet för svar. Men Du får inte träffa dem utan svaret till dig kommer att gå genom mig”. Man skulle ju då trott att patientnämndens tjänsteman skulle upplyst verksamhetschefen att jag självklart skulle få träffa personalen ”öga mot öga”.

   Men så blev det inte utan patientnämndens tjänsteman teg och gav mig inte minsta stöd.

   Jag fick sålunda i samband med den fruktansvärda sorg jag känner, inte minsta stöd från de som borde gett mig detta. Därför har jag fortfarande inte fått veta vad som hände henne den natt då hon fick skador som knappt 14 dagar senare ledde till hennes död.

   Därför är det inga överord att påstå att de organ som skall öva tillsyn över myndigheter och institutioner, att dessa då också lever upp till skydd för medborgarna. I dag är många av dessa tillsynsmyndigheter helt verkningslösa och fyller inte den funktion eller uppgift som avses.

   Jag väntar därför fortfarande ca 3 månader efter min hustrus död att få veta sanningen.

   Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle
   Tel 0702954207

   Gillad av 2 personer

   • Janos Levai skriver:

    Jag måste säga att jag älskar demokrati, jämlikhet och broderskap men den som är bästa hur vanligt folk behandlas…:- ((((
    Vi måste spara elektricitet, höjda räntor och inflation osv. på grund av den ”onda” Putin började kriget i Ukraina eller hur?

    Samtidig vi har gott om pengar för att öka statsminister säkerhet vi ska gärna betala och rösta på sossarna, men inte jag.

    Är det säkert att hon blir nästa stadsminister? Får jag GRATULERA! :- )))

    https://www.expressen.se/nyheter/statsministern-ska-bo-i–hemlig-59-miljonersvilla/

    ”Statsministern ska bo i hemlig 59-miljonersvilla
    SOLNAPublicerad 19 aug 2022 kl 07.02

    Köpet gjordes av Statens fastighetsverk i oktober förra året.
    Ett ovanligt och mycket dyrt köp gjordes av Statens fastighetsverk i höstas.
    Villa Loviseberg i Solna som kostade 59 miljoner kronor.
    Nu avslöjar Kvartal att villan ska användas som statsministerns bostad när kvarteret Lejonet renoveras – någon som inte är aktuellt förrän 2024.

    Stor TACK och Kram för Cornelia för att hon belyste Olle Ljungbeck lidande.

    Janos Levai

    ungrare-svenska

    Gillad av 1 person

 4. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg.

  Gilla

 5. michaelnilsson228 skriver:

  Här kommer en skrämmande berättelse till om den svenska ”vården”.

  En medarbetare till mig har en vän som jobbar som sjuksköterska på ett av Stockholms stora sjukhus. Vi kallar henne Anna. Annas pappa 72 år ramlade nu i somras och bröt lårbenshalsen.

  Operationen gick bra. När Anna skulle besöka pappan får hon reda på av personalen att han har ramlat ur sängen. Hon frågar personalen om det har skrivits en avvikelserapport och en fallhändelserapport om detta, och dom svarar att dom tror inte det.

  Anna får tag i läkaren som tjänstgjorde då hennes pappa ska ha ramlat ur sängen. Hon frågar läkaren samma fråga: Har det skrivits någon avvikelserapport och en fallhändelserapport?

  Om ni inte sitter ner så gör det, för så här svarade läkaren: Nej det har vi inte gjort. Vi vill inte ha någon häxjakt på någon syndabock. Det handlar inte om att hitta en syndabock. Alla medarbetare har ett ansvar att rapportera avvikelser på arbetsplatsen när de inträffar eller upptäcks.

  Annas pappa gick bort några dagar senare. Hon gjorde en IVO anmälan(Inspektionen för vård och omsorg) och väntar på svar. Jag känner på mig att det kommer att bli som när jag anmälde det äldreboende som min pappa låg på för vanvård av honom. Det hände ingenting. Det rann ut i sanden. Äldreboendet hade inte gjort något fel.

  Detta är svensk ”vård” år 2022. Kommer den att bli bättre med en ”ny” regering?

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Bedrövligt! Följer min gamla pappas väg genom svensk sjuk vård och tror ingen regering som inte vill ändra den ruttna roten till vårt samhällsförfall kommer göra det bättre, tvärtom eftersom roten ruttnar mer och mer.

   Vad de kommer lyckas med är att höja sina arvoden medan folket får det sämre, precis som sina föregångare.

   Gillad av 1 person

   • michaelnilsson228 skriver:

    Jag ber en stilla bön för dig Cornelia och din pappa så att eran resa går bra genom den sjuka svenska vården.

    Att något måste göras åt den sjuka vården borde vara uppenbart till och med för en inskränkt politiker med en släng av både selektiv dövhet och blindhet.

    Gillad av 1 person

 6. corneliadahlberg skriver:

  Pia Hellertz tar upp dödsolyckan Gävle sjukhus vill slippa ta ansvar för i 2000-Talets Vetenskap: http://www.piahellertz.com/Vi_litade_pa_sjukvarden%20.pdf

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.